Brilliant conditions in Kvitfjell

Christina Ager from Austria is the winner of both Super-G races in today's European Cup in Kvitfjell. Tomorrow a slalom race as the second run of the Alpine Combined concludes this winter's first races in Kvitfjell. Text and photos: Stein B. Olsen. Les mer på norsk.

 

Strålende forhold i Kvitfjell

Kvitfjell er i gang med rennsesongen. Torsdag og fredag er morgendagens World Cup-kjørere på jentesiden på plass. Torsdag ble det gjennomført to Super-G renn, mens det fredag er Superkombinasjon.

Jentene var strålende fornøyd med forholdene i bakken, og arrangørene hadde mye folk på snøen slik at forholdene ble like for alle løperne.

Best av de norske i det første rennet ble Hannah Sæthereng fra Harestua. Hun kjørte inn til en 14. plass, og belønnet det med et lite jubelbrøl.

-Jeg gjorde noen feil, og ut i fra det er jeg veldig godt fornøyd fortalte Hannah som gledet seg til en ny runde i samme løypa.

Som ventet ble toppen av liste dominert av jentene fra Mellom-Europa. Vant gjorde Christina Ager fra Østerrike.

-Det var flotte forhold, men for meg personlig kunne jeg ønske meg mindre sving og større fart, fortalte Christina som er klar World Cup når som helst. Samme Christina vant også det andre rennet. Da måtte hun dele seier med Elisabeth Reisinger. Hannah Sæthereng ble igjen beste norske.

- Jeg trodde det skulle vært enda litt bedre, men jeg var tettere på vinneren nå enn i forrige renn. Det er jeg fornøyd med, sier Hannah.