Kvitfjell måtte avlyse Super-G

For 3. gang på 27 år måtte vi som World Cup-arrangør avlyse. På grunn av værforholdene søndag var det ikke mulig å gjennomføre noe renn.  Av Stein B. Olsen
Billedtekst: Ole Kristian Kirkerud gratulerer de tre beste i årets Super-G.

Renndirektør i FIS Markus Waldner skrøt av den jobben arrangøren og anleggseiere gjorde med å legge til rette på en best mulig måte. De første løypemannskapene var på snøen fra 04.30, og da rennet skulle starte var snøforholdene gode, men summen av regnvær, vind og sikt samt muligheter for ulike forhold ble avgjørende for avgjørelsen som FIS-renndirektør måtte ta.  -Løpernes sikkerhet kommer alltid i første rekke, var Waldners kommentar.

Ole Kristian Kirkerud som er leder av organisasjonskomiteen var naturlig nok skuffet, men er likevel godt fornøyd med helgen. -Lørdag var en fantastisk dag, kanskje den beste dagen vi har hatt noen gang. Våre frivillige har gjort en strålende jobb, vi har fått masse skryt fra alle, både løpere, ledere og øvrig støtteapparat har gitt oss de beste karakterer. Det tar vi med oss i det videre arbeidet, sier Kirkerud. -Når det gjelder avlysningen søndag så var det kjedelig, men vi gjorde det som var i vår makt. Værgudene har som kjent ingen kontroll over, avslutter Kirkerud.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer tre i Super-G-cupen og fikk sammen med vinner Mauro Caviezel og nummer to Vincent Kriechmayer utdelt premier for sesongen2019-20. Aamodt Kilde reiser fra Kvitfjell som leder av World Cupen sammenlagt. Han hadde nok håpet på en større ledelse. -Dette er slik som kan skje, selvfølgelig surt, men jeg skal gi jernet i de to siste rennen for den kula har jeg lyst på, smiler Aamodt Kilde som også har bestemt seg for å kjøre slalåmrennet.