Alpin-VM 2021 er over

Etter to uker i vakre Cortina d'Ampezzo, først med snøvær, og så med sol og fint vinter- og vårvær, takker vi for god TV-underholdning.

Den første uka av VM, med fartsøvelser, ga ingen medaljer til Norge. Vincent Krichmayr (AUT) var den som fant nøkkelen til den nye utfor- og Super-G-traséen og vant begge. Sveits, ved Lara Gut-Behrami og Corinne Suter, tok fartsøvelsene på kvinnesiden. I alpin kombinasjon for kvinner og menn var det slalåmspesialistene Mikaela Shiffrin (USA) og Marco Schwartz (AUT) som vant. Nærmest medalje var Kajsa Vickhoff Lie, som viste sin styrke ved å kjøre inn til femteplass i Super-G, bare 18/100 fra bronse. Kjetil Jansrud var topp ti i utfor med en åttendeplass, mens Henrik Røa imponerte og Ragnhild Mowinkel viste at hun er på god vei tilbake, begge med tiendeplasser i utfor. Mowinkel var også nr. 9 i alpin kombinasjon.

I parallellstorslalåm individuelt ble det også ganske magert for Norge, der gullmedaljene gikk til Katharina Liensberger (AUT) og Marta Bassino (ITA), samt Mathieu Faivre (FRA). Men i mixed team parallellstorslalåm slo våre fire løpere til med stor entusiasme og fikk Norges første gullmedalje i VM. De fire var Marie Louise Stjernesund, Kristina Riis-Johannessen, Fabian Wilkens Solheim og Sebastian Foss Solevaag.

I vår «paradegren» storslalåm var heller ikke uttellingen slik en kunne håpe med niendeplasser for Ragnhild Mowinkel og Henrik Kristoffersen. Her tok Lara Gut-Behrami (SUI) og Mathieu Faivre (FRA) gullmedaljene.

I avslutningshelga dreier så alt seg om slalåm. På lørdag tok stabile Katharina Liensberger (AUT) seg til toppen for første gang og fikk med seg gullmedaljen. Kristin Lysdahl viste sitt gode nivå med en sjuendeplass. Søndag fikk vi en fantastisk avslutning av VM som endte med en klar og fortjent gullmedalje til Sebastian Foss Solevaag og bronse til Henrik Kristoffersen.

VM Seb i løypa

Ved opptelling finner vi at Sveits tok ni medaljer, Østerrike åtte, mens Norge tok tre.

Vi vet at minst seks av våre mulige medaljekandidater er ute med skade og regner med at disse vil være tilbake til OL i 2022 og VM i 2023. Vi har noe å se fram imot.