Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

1998
Patrick Jærbyn, Hans Knaus og Didier Cuche

Kvitfjell 1998: Et år på det jevne

10. januar 2023

World Cup i Kvitfjell i 1998 ble et år på det jevne. Bra med tilskuere, topp sportslig forhold og brukbare norske resultatet. Mens kanskje det største og morsomste innslaget var det en svenske som stod for. Patrick Jærbyn ble nummer 2 i søndagens Super-G.

Jeg elsker denne bakken. Her vil jeg avslutte min karriere om noen år!

Patrick Jærbyn

Og Patrick holdt ord, bortsett fra at han ikke ga seg som toppalpinist før i 2012! Og det skjedde selvfølgelig i Kvitfjell slik han hadde lovet.

Når det gjelder de norske resultatene kjørte Lasse Kjus et svært godt renn lørdag, og ble nummer 3. Sjøl oppsummerte han sesongen slik:
"Jeg er på ingen måte fornøyd. Det har ikke fungert slik jeg hadde håpet"
I Kvitfjell fulgte han på søndag opp med en 7 plass.

Hans romkamerat Kjetil Andre Aamodt var heller ikke storfornøyd. I utforrennet utmerket han seg mest med et vanvittig langt hopp på Russi. Tror nesten det ble bakkerekord, selv om det ikke er så mye å skryte av, uttalte Kjetil. Stort blidere var han heller ikke etter Super-G rennet søndag. Kjetil som var som kjent den første nordmannen som vant et WC- renn i Kvitfjell, nettopp i Super-G og i 1993! Løypa var glimrende, rask og utfordrende. Problemet var bare at jeg kjørte for passivt og rundt, sukket Aamodt.

For historiebøkene noterte vi dessuten at underholdningen i målområdet fra scenen samt en økning av salgsboder og telt var i utvikling. Og i tillegg var den lokale Benifax på plass, på en selvlaget spikermatte som han utfordret nedre del av utforløypa med. Også det gikk veldig bra.

Results men 1998:

DH: Nicolas Burtin (FRA), Werner Perathoner (ITA), Lasse Kjus (NOR).

Andre norske: 20 Lasse Paulsen, 22 Kjetil Andre Aamodt, 26 Kenneth Sivertsen, 51 Bjarne Solbakken

SG: Hans Knauss (AUT) Patrick Jærbyn (SWE) Didier Cuche (SUI)

Norske: 7 Lasse Kjus, 9 Kjetil Andre Aamodt, 24 Lasse Paulsen, 47 Kenneth Sivertsen, 55 Bjarne Solbakken

Av Stein B. Olsen og Svein Mundal

Se også

1993

Den største var den første

Les mer
NTB k Nr Y K 1 QI

Nå satser vi på damene

Les mer
Kerrin

Da jentene gjorde opprør!

Les mer