Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

2017 NTB 7 Ps Gb5lqu DE
Seiersseremoni etter utfor lørdag. Foto NTB

Lørdag 25. februar 2017: Endelig norsk seier i utforklassikeren Kvitfjell

19. februar 2022

Ikke siden 1997 hadde Kvitfjell hatt en norsk alpinist på toppen av pallen på lørdagens utfor. Den gangen var det Lasse Kjus fra reserve-/damestart. Og så slo Jansrud til, og denne gangen med start helt fra toppen.

Av Svein Mundal

Allerede i januar tildelte FIS Kvitfjell-arrangøren et tredje renn (avlyst utforrenn i Lake Louise, CAN). Den planlagte treningen på fredag ble derfor erstattet med renn.

Det ble en tung start for arrangøren i oppkjøringen. Både natt til tirsdag og gjennom onsdagen falt det mye og tung snø. Og kun med torsdagen som offisiell treningsdag stod mye på spill. Ut fra utfordringene med snø var arrangøren definitivt underbemannet ute i bakken. Dette ble spesielt synlig torsdag morgen da fortsatt noe arbeid gjenstod. Men den obligatoriske treningen ble gjennomført under tilfredsstillende forhold. Men FIS var ikke fornøyd, og det kom høylytt til kjenne på lagledermøte torsdag ettermiddag.

Tidlig fredag morgen var organisasjonen igjen skikkelig på plass. Været spilte med, og det ble en kjempestart på 3 fantastiske rennedager. Og tilbakemeldingene fra lagledere og FIS var strålende på lagledermøtene fredag og lørdag.

2017 NTB Nit D0 Yj pdo
Pallen etter utforrennet lørdag. Foto NTB.

Kjetil Jansrud kom til Kvitfjell med en svært god sesong bak seg, herunder 4 seire, 2 i utfor og 2 i SG samt en sølvmedalje fra VM i alpint i St. Moritz (SUI). Gjennom sin 3.-plass på fredag og seier lørdagen i Kvitfjell sikret han seg Krystallkula i utfor allerede før den påfølgende WC-finalen. Aksel Lund Svindal var skadet og stilte ikke til start. Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 4 under søndagens SG-renn, kun noen hundredeler fra pallen. Kjetil ble nr. 7.

Nevnes skal selvsagt også fredagens overaskende vinner Bostjan Kline (SLO) og Peter Fill, vinner av SG på søndag og nr. 2 på lørdag.

2017 NTB uuoo Ti y S2s
Stian Saugestad tok ett WC-poeng i Super-G. Foto NTB

For første gang ble arrangementet gjennomført i uke 8, den store vinterferieuka. Dette gav et supert utgangspunkt for publikumsoppslutningen, spesielt fra hytteeiere. Og publikum sviktet ikke. Rekordoppslutning på fredag (ca. 3 000) og lørdag (ca. 8 000) og totalt 15 000 over 3 dager. Og ca. 2 000 av disse langs løypa.

Results:
DH1: Bostjan Kline(SLO), Matthias Mayer (AUT), Kjetil Jansrud (NOR)
DH2: Kjetil Jansrud (NOR), Peter Fill (ITA), Beat Feuz (SUI)
SG: Peter Fill (ITA), Hannes Reichelt (AUT), Erik Guay (CAN)

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer