Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

NTB k Nr Y K 1 QI
Ragnhild Mowinckel. Foto NTB

Nå satser vi på damene

23. mai 2022

World Cup i Kvitfjell gleder seg til å ta i mot verdens beste alpinjenter til World Cup i Kvitfjell. Jentene skal kjøre utfor og Super-G, og i World Cup-sammenheng er det faktisk historisk. Det er første gangen det er obligatorisk World Cup-renn for damene i Kvitfjell.

Av Stein B. Olsen

Jentene har kastet seg utfor i Kvitfjell tidligere også, men det begynner å bli lenge siden. Sist var under World Cup-finalen i 2003. Det betyr at det er 20 år siden sist, og rennene i 2023 blir også 30 års-jubileum for World Cup i Kvitfjell.

Arrangørene i Kvitfjell har i flere år jobbet med å få World Cup for kvinner til regionen. Målsettingen har vært kvinnerenn i Hafjell. Nå blir det i stedet utfor og Super-G i Kvitfjell. Og akkurat det gleder arrangørene seg til.

I 2023 skal vi ha tre renn i Kvitfjell, to i Super-G og ett i utfor, 3., 4. og 5. mars. Lørdag blir det den tradisjonelle utforlørdagen i Kvitfjell.

– Vi har et kvinnelandslag i medvind, med Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie i spissen. Da er det helt naturlig at Norge og Kvitfjell arrangerer verdenscuprenn for kvinner, sier daglig leder i Hafjell-Kvitfjell Alpin AS, Ole Kristian Kirkerud.

Hektisk aktivitet i FIS

På vårparten har det vært hektisk aktivitet i FIS, det internasjonale skiforbundet, som bestemmer terminlista. Kvitfjell er ute av terminlista for herrene, men inne for damene. Slik var det også i 2006.

– Målsettingen til selskapet er at vi skal ha både herre- og damerenn. Norge som alpinnasjon fortjener det, og fordelingen mellom Norden og Mellom-Europa er skjev når det gjelder antall renn. Når FIS i tillegg har ambisjoner om å få nye steder inn på arrangementskartet, ja da er det rett og slett ikke nok helger å ta av, sier Kirkerud.

Årets World Cup i Kvitfjell ble en gedigen suksess. Renndirektør i FIS Markus Waldner dro fram Kvitfjell som en av de aller beste rennene denne vinteren under vårmøtet i FIS, og det er ingen tvil om at han gjerne skulle hatt herre-renn i Kvitfjell også i 2023.

-Vi tar den utfordringen som FIS nå gir oss. Vi skal bygge videre på det vi fikk til i 2022. Det betyr fullt trøkk både på snøen og utenfor. Målsettingen er helt klar. Vi skal levere de samme opplevelsen for like mange mennesker som vi gjorde nå i år. Videre er det viktig at jentene også får slippe til i Kvitfjell med World Cup. Det har de fortjent, sier Kirkerud.

Arrangørene i Kvitfjell vil jobbe videre sammen med Norges Skiforbund for å få renn både for kvinner og menn i 2024. Videre er det slik at Hafjell/Kvitfjell er en av to kandidatene til å arrangere World Cup-finalen i 2025. Den tildelingen gjøres på FIS sitt høstmøte i 2022, og lykkes en i det arbeidet vil det være som et aldri så lite VM, med alle øvelser for både kvinner og menn.

-Vi har gode signaler i forhold til finalen, sier Kirkerud.

NTB Z Fx Lw VG7 Fx0
Ragnhild Mowinckel får endelig kjøre World Cup i Kvitfjell. Foto NTB

Sitat Ragnhild:

– Det å kjøre World Cup-renn i Kvitfjell har vært et ønske for meg i mange år, og nå får vi jentene endelig muligheten. Dette blir råkult. Jeg har aldri kjørt fartsrenn på hjemmebane, men må si at jeg gleder meg allerede. I mange år har vi hatt treningssamlinger etter sesongen i Kvitfjell, og det er en fantastisk løype og trasé som jeg tror passer meg bra. Til vinteren håper jeg det blir minst like mye publikum i Kvitfjell som da gutta kjørte der i vinter, og jeg skal love at vi skal underholde, sier Ragnhild Mowinckel.

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer