World Cup Kvitfjell bidro med over 150 MNOK i ringvirkninger
Våre arrangement skaper stor verdi!
I vinter ble det gjennomført to suksessfulle World Cup-arrangement i Kvitfjell. Disse to genererte økonomiske ringvirkninger på totalt 157 millioner norske kroner for regionen tilknyttet Kvitfjell. En verdiskapning som knapt kan sammenliknes med noe annet arrangement i Norge.
Det er Sponsor Insight som har hentet inn tallene, på oppdrag fra arrangøren, Hafjell-Kvitfjell Alpin AS og Alpinco, med hensikt å se på de økonomiske ringvirkningene knyttet til ett spesifikt arrangement. Herunder deltagere, journalister, frivilligere og andre som på en eller annen måte er involvert, og bruker penger i regionen. Penger brukt og deltagelse, ringvirkningene, vil igjen øke verdiskapningen, både i form av penger, men også i eksponering av skidestinasjon og sted.
Daglig leder i Hafjell-Kvitfjell Alpin AS, som er arrangør av World Cup Kvitfjell og Summit Kvitfjell, Ole Kristian Kirkerud, er overrasket over det høye tallet.
Dette er mer enn jeg hadde trodd. Dette viser at arrangement skaper en enorm verdi i en region og bør brukes i enda større grad i både reiseliv og destinasjonsutvikling
Til sammenlikning genererte Arctic Race of Norway 133 millioner norske kroner i Nord-Norge og Trøndelag i 2022, og Holmenkollen Skifestival 240 millioner fordelt på to helger med verdenscuprenn, viser tall fra Sponsor Insight.
Både regionen, reiselivet, destinasjonen og skianlegget har stor nytteverdi av slike arrangement. Den samme ringvirkningsanalysen viser også at 92% av de 450 spurte mener World Cup i Kvitfjell gjør regionen mer attraktiv å enten bo i, besøke eller ha hytte i. 29 % mente også at arrangementet hadde betydning for deres valg av hytteområde.
- At Kvitfjell er en World Cup-destinasjon understreker at skiproduktet vårt er helt i toppsjiktet. Det er kvaliteter både lokale, tilreisende og hytteeiere verdsetter. Og med stadig utvikling av arrangementet, som Den Nasjonale Vinterkonferansen, er World Cup også med på å løfte frem regionen, sier kommersiell leder i Alpinco, Jonas Bjørnerud.
I tillegg til å være en viktig bidragsyter for regionen i form av penger brukt og publikumsbesøk, bidrar også WC Kvitfjell til en enorm sysselsetting av arbeidskraft. Under årets to helger med renn var den frivillige innsatsen, tradisjon tro, enorm. Over 42.000 dugnadstimer – en verdi som er estimert til 17.7 MNOK.
- Dette bidrar til både idrettsglede, samhold, styrking av reiselivet og ikke minst gjør det destinasjonen vår attraktiv for flere i alle lag av samfunnet, sier Kirkerud.
Derfor er det ikke uten grunn at det gledes både hos arrangører og i regionen at Kvitfjell, nå også Hafjell, kommende sesong får intet mindre enn sju (muligens 8), WC-renn til regionen. Dette innebærer både Super-G, Utfor og de tekniske øvelsene Storslalåm og Slalåm.
- Målet er å skape Kitzbühl-stemning i regionen. Altså at vi skal fylle alle senger i området og skape noe stort og felles for hele Gudbrandsdalen. Statusen skal være at alle vil hit, uansett hvor de bor, sier Kirkerud.
Fjorårets renn var historisk for WC og Kvitfjell sin del, med både kvinner og herrer, fordelt på to helger. Eksponeringsverdien for Kvitfjell navnet oppnådd på bare disse helgene er på 22,4 MNOK – og da er ikke synligheten for sponsorene til WC inkludert i disse tallene. Eksponeringsverdien for media og sponsorer i TV ruta er også formidabel og er ikke en del av denne undersøkelsen.
Det lover godt for de kommende syv WC-arrangementet som kommer til vår region allerede kommende vinter.
Vårt mål er å skape folkefest og Kitzbühl-stemning i Innlandet med World Cup Kvitfjell og Hafjell. At vi kan fylle alle senger i Gudbrandsdalen og få en status som gjør at «alle vil dit»!
Temaet og analysen ble belyst under Arendalsuka sammen med Sponsor og Eventforeningen.