Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Jansrud NTB2
NTB

2018 Kjetil Jansrud igjen - mestvinnende i Kvitfjell!

01. februar 2023

Historisk tilbakeblikk

Den siste oppkjøringen til WC arrangementet i 2018 gikk gjennom EC arrangementet for herrer med 2 treningsdager (lørdag og søndag) samt utfor mandag 5. og tirsdag 6. mars. Et samlet EC+WC program over 9 dager ble svært krevende. Både bemanningsmessig og gjennom slitasje på underlaget gjennom mange sklirunder, gjennomkjøringer og renn.

Flere snøfall gjennom februar gjorde at det kom uvanlig mye natursnø inn i kunstsnøen. Det var derfor nødvendig med betydelig vanning før EC/WC. Temperaturen var det helt ned i minus 20 grader noe som gjorde arbeidet veldig krevende. Store deler av løypa ble derfor betydelig mer isete enn noen gang før.

Den sportslige gjennomføring på renndagene ble svært god. Når startnummer 49 under søndagens renn kjører inn til en 3 plass, sier det mye om hvor godt løypa holdt.

Forventingene til Jansrud, Svindal og Aamodt Kilde var svært høye. Svindal kom rett fra OL med utforgull i lomma med Kjetil på sølvplass. Kjetil kjørte også inn til bronsemedalje i Super-G. Og vi må si at det norske fartslaget innfridde. På lørdag var Aksel på pallen (nr. 3) fulgt av Kjetil som nr. 4. Kjetil var dagen etter tilbake på vinnersporet og vant Super-G rennet, hans 7 og siste seier i Kvitfjell. Og gledelig med unggutta Adrian Smiseth Sejersted og Stian Saugstad som fulgte opp med henholdsvis 4 og 11 plass.

Arenaplanen fra 2017 ble i store trekk videreført til 2018. Tilbud fra lokale produsenter av mat med mer, var også dette året gruppert i en vifteform. Vellykket! På lørdag var det et yrende liv målområdet. Tilfredsstillende antall publikummere, men ikke på nivå med rekordåret 2017.

WC i 2018 huskes for 2 fantastiske renn og Jansrud sin seier i Super-G på den avsluttende søndagen.

Resultater 2018 Herrer:
DH: Thomas Dressen (GER) Beat Feuz (SUI) Aksel Lund Svindal (NOR)

SG: Kjetil Jansrud (NOR) Beat Feuz (SUI) Brice Roger (FRA)

Av: Svein Mundal

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer