Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Erlend Olai Sørdahl erlendolaisordahl Folkefest på Kvitfjell

Dramatikk og kjempestemning

27. februar 2024

World Cup for herrer i Kvitfjell kan beskrives med to ord: dramatikk og kjempestemning. Det ble, som vi alltid drømmer om, en kamp om hundredeler. Grønne og røde tall flimret over storskjermen mens rekordmange tilskuere hadde tatt turen for å se herrenes utforrenn.

Av Stein B. Olsen

Vi skal mange år tilbake i tid for å finne en like tettpakket arena som denne lørdagen i februar. Publikum, kledd i flagg og utstyrt med bjeller, levde seg inn i dramatikken gjennom hele dagen. Denne gangen kunne vi glede oss over start på toppen, og nedover løypa var det like forhold for alle. Bakkemannskapet hadde gjort en fantastisk jobb, og da Jeffrey Read fra startnummer 37 suste ned til 6. plass, tok det virkelig av. Nye navn er noe Kvitfjell elsker, og søndag krabbet canadieren seg opp på pallen. Fantastisk!

World Cup i Kvitfjell har utviklet seg til å bli mye mer enn bare et skirenn. Det har vært en langsiktig strategi, og denne lørdagen slo den ut i full blomst. Ved det legendariske Russihoppet midt i bakken var det flere hundre som fulgte rennet fra en perfekt orkesterplass. Her styrte de gamle skiheltene Tom Stiansen og Kjetil Andre Aamodt showet og sørget for topp stemning. I målområdet krydde det av telt, både fra sponsorer og for sponsorer, og massevis av spennende salgsboder for publikum. Og selvfølgelig et eget barneområde for de aller yngste, hvor de både kunne ha det moro og sikre seg ny kunnskap.

Og kanskje det mest fantastiske: Stemningen var, takket være en engasjert speaker, høy gjennom hele rennet, til tross for at det var få nordmenn på start. Aleksander Aamodt Kilde visste vi var ute med skade, og da nestemann på rangstigen, Adrian Smiseth Sejersted, kjørte ut på fredagens trening og måtte kaste inn håndkleet for resten av sesongen, var det unge lovende løpere som ble litt kastet til ulvene. Da Fredrik Møller på startnummer 60 sikret seg det siste World Cup-poengene ved å bli nummer 30, ja da var stemningen i Kvitfjell høy. For en fantastisk opplevelse det må ha vært.

Det er ikke til å legge skjul på at det var utfordrende værmessig i forkant av rennet. Lørdag fikk arrangørene som fortjent. Da var forholdene optimale. Søndag måtte starten trekkes ned, og vi fikk et renn hvor hundredelene ble avgjørende. Fra første til tiende mann skilte det 41 hundredeler. Snakk om bikkjeslagsmål. Vant gjorde rutinerte Vincent Kriechmayr fra Østerrike foran nevnte Jeffrey Read, begge hadde ei fantastisk helg i Kvitfjell. Den store favoritten Marco Odermatt havnet også på pallen søndag. Han delte 3. plassen med en annen Kvitfjell-kjenning, Dominik Paris. Paris var en av favorittene også lørdag, men måtte nedpå en liten tur. Da glapp nok seieren. Vant gjorde Niels Hintermann fra Sveits foran Vincent Kriechmayr og Cameron Aleksander. Topp tre lørdag og topp fire søndag ble besatt av løpere fra forskjellige nasjoner. Ikke rart lagene dro fornøyde hjem fra Kvitfjell. Og som flere sa: Endelig et skirenn med vinterføre fra start til mål. Vi gleder oss allerede til neste år, for gutta vil tilbake til Kvitfjell.

Erlend Olai Sørdahl erlendolaisordahl Folkefest på Kvitfjell
Summit BAR

Tettpakket og med fantastisk stemning.
Foto: Erlend Olai Sørdahl og Gard Andreassen

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer