Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Toget
Togstoppet i Kvitfjell gjenåpnet

Eget World Cup tog til Kvitfjell

31. januar 2023

Nå kan du ta toget til Kvitfjell, og lørdag 4. mars blir det ekstra togsett fra Oslo til Kvitfjell, på det som nå heter Skitoget.

Her får du en oppskrift på en drømmedag under World Cup i Kvitfjell.
Lørdag 4. mars er den store dagen i Kvitfjell. Toget forlater perrongen på Oslo S klokka 08.02. Her kan du nyte en avslappende tur via Gardermoen, Stange, Hamar, og Lillehammer, før du klokka 10.44 ruller inn på perrongen på Kvitfjell stasjon. Da er det 15 minutter igjen til første løper setter utfor. Toget stopper så og si i målområdet, 30 meter fra påstigningen av stolheisen. Du kommer rett og slett rett inn i World Cup- sirkuset. Etter rennet spenner du selv på deg skia eller brettet, og tester ut de fantastiske løypene i Kvitfjell. Du har mange spisesteder å velge i, og denne dagen går heisen litt ekstra lenge. Rundt om i fjellet kan vi garantere høy stemning, mye aktivitet enten du vil kjøre på ski eller ikke. Like over klokka 17.00 beveger du deg tilbake til togstasjonen, og 17.19 er du igjen om bord i toget med retning sørover. Bor du i Osloområdet er du hjemme igjen i Oslo rundt 20.00.

Flott tilbud
-Vi er glade for dette samarbeidet med SJ som nå har ansvaret for Dovrebanen. At Kvitfjell nå har togstopp på alle rutetog enten du kommer sørfra eller nordfra er kjempefint, sier Ole Kristian Kirkerud i World Cup-organisasjonen.

-Dette har vært en drøm i flere år, nøkkelen var å få rustet opp perrongen slik at togene kunne stoppe. Oppgraderingen stod ferdig til denne sesongen, så nå håper jeg publikum som vil til Kvitfjell benytter seg av dette tilbud, sier Kirkerud.

Tog åpning
Den offisielle reåpningen av stasjonen ble gjort i januar. Sentrale her var Ringebus ordfører Arne Fossmo og direktør i SJ Rikke Lind. Ringebu-ordfører Arne Fossmo klippet snora sammen med Rikke Lind. Begge tydelige stolte.

Dette er stort og viktig for kommunen, togstopp bare noen meter fra påstigning på stolheisen, bedre kan det ikke bli for tilreisende til Kvitfjell enten du skal på egen hytte eller hotellovernatting. Dette har jeg stor tro på

Ringebu-ordfører Arne Fossmo

Dovrebanen økte i fjor til fem nye avganger hver vei i desember, nå økes det ytterligere til seks avganger i døgnet. Det betyr at man kan hoppe på toget i Oslo eller Trondheim på morgenkvisten, og få første morgenpreppen på ski i Kvitfjell.

- Nå blir det enda enklere for folk å komme seg ut i bakken, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

Oppgradert
Det er flere år siden Kvitfjell stasjon har vært i drift. Den har kun vært brukt under enkeltarrangement som World Cup i Kvitfjell. Holdeplassen ble offisielt åpnet i 1992 da alpinanlegget ble tatt i bruk. Etter 2019 har det ikke stoppet tog her i påvente av en oppgradering av perrongen.

Det har lenge vært et ønske fra lokale reiselivsaktører og ikke minst skianlegget om å gjenopplive stasjonen. Nå har Bane NOR gjort en betydelig jobb med stasjonen og perrongen, noe som igjen åpner for at dagsturister og andre kan benytte seg av et miljøvennlig alternativ når de skal til fjells.

For SJ Norge er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart med tog. Derfor er vi ekstra glade for at vi igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og og at vi tar vare på klima, så da er dette helt i tråd med den strategien

Administrerende Direktør SJ Norge, Rikke Lind
Tog Ole Kristian
Toget

Skiskap
I tillegg til oppgraderinger som er gjort på perrongen vil Alpinco sørge for at det er skiskap tilgjengelig for gjestene på holdeplassen.

Praktisk informasjon:

Du kan reise med tog til Kvitfjell med alle rutene som går mot Trondheim og Dombås.

  • Togtid Oslo-Ringebu: 2 timer og 50 min
  • Togtid Gardermoen-Ringebu: 3 timer
  • Togtid Trondheim-Ringebu: 3t timer og 50 min

NB! Kvitfjell stasjon ligger i målområdet i Kvitfjell (ikke Fåvang stasjon). Adresse: Mæhlumsvegen 11.

Av Stein B. Olsen

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer
Internasjonale sponsorer
Fjøssystemer 4 F slagord høyre
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
Strømberg
Gen Logo Block Cmyk von15 bis50mm
MARLENE label S Ue DTIROL ENG rgb 002
Spar logo ai
Logo Pfanner weisse Kontur OHNE Effekt mit Schein 4c
Norwegian logo squared red
Partnere
Ringebu komplett
Øyer k mtekst 4f Converted
Innlandet fylkeskommune liggende pos CMYK
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
KPMG Blue CMYK EPS
Landscape telenorsymbol med 5 G boks telenorblå hvit 5 G 01 002
HH block red white larger
MAIN Playroom
Hallgruppen LOGO
GE Holding logo tolinjer farge 002
GD logo Av oss For oss
PIPELIFE Logo CMYK
Kynningsrud logo
Logo Mylift PMS144
Lillehammer logo CMYK
Kontorleverandoren enkel
Brectus
Gudbrandsgard hotel logo
Checkin logo purple 002
SJ NORD Primary Logo
Skydome
Kvitfjell Hotell black
Logo MGR
MHU logo sort hvit bestrøket
Leverandører
Eidsiva Bredba ènd
Tur Digital Positiv
Total Production logo
Annis logo
Minel Teledata Øst CMYK
Sweet Logo Horizontal
Makita
Giax logo tekst
A Bof N logo grønn
Areal
Kjeldsberg kaffe
HUSKI Logo 2020 RGB
Logo 2linjer
Motorspeed Logo NY
Ringebu Bilruter
NOCCOSWOOSH PMS7686
Lillehammer Live
SNLA logo midtstilt pos RGB 10 002
VITENSENTERET horisontal morkturkis 002