NTB Giic Op DG Nmo Kilde BC2

Endelig fartsrenn i Nord-Amerika igjen

05. desember 2021

Kilde dobbeltvinner i fartsrennene i USA

Etter at det i fjor ikke var mulig å arrangere World Cup-renn i Nord-Amerika på grunn av koronasituasjonen, hadde vi store forventninger til fartsrennene i Canada og USA i november og desember.

Dessverre fikk Lake Louise i Alberta, Canada store problemer med snøvær, slik at det bare var mulig å arrangere ett utforrenn, ikke Super-G. Favorittene Matthias Mayer (AUT), Vincent Kriechmayr (AUT) og Beat Feuz (SUI) kom på pallen i utforrennet i Lake Louise. The Attacking Vikings oppnådde moderate resultater med Aleksander Aamodt Kilde på niende, Kjetil Jansrud på attende, Adrian Smiseth Sejested på 29. og Henrik Røa på 53. For Kilde og Sejersted var dette første rennet etter at de fikk avbrutt forrige sesong tidlig på grunn av skader.

Beaver Creek i Colorado, USA fikk derfor i oppgave å arrangere fire renn, to utfor og to Super-G. I det første Super-G-rennet fikk vi favorittene Marco Odermatt (SUI) og Matthias Mayer (AUT) på første og andre plass, og overraskelsen Broderick Thompson (CAN) på tredje. De norske kjørte bedre her, med Adrian Smiseth Sejersted på sjuende og Kjetil Jansrud på 14., mens Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut.

Så snudde det seg for nordmennene i det andre Super-G-rennet. Aleksander Aamodt Kilde tok sin første seier etter skadeavbrekket og vant rennet 3/100 sekund foran Marco Odermatt med Travis Ganong (USA) på tredje og Adrian Smiseth Sejersted på 13. Dessverre kjørte Kjetil Jansrud ut og pådro seg en kneskade, noe som kan bety at hele sesongen er spolert. Kjetil hadde uttalt at han vurderte å avslutte sin fantastiske karriere i Kvitfjell under World Cup i Kvitfjell i mars 2022. Hvordan dette blir nå, vet vi ikke.

I utforrennet lørdag 4. desember slo Aleksander Aamodt Kilde til igjen med seier, denne gang en overlegen seier med 0,66 sekund foran Matthias Mayer og 1,01 sekund foran Beat Feuz. Gledelig er det også at Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til tiendeplass, mens Henrik Røa kom på 47.

Utforrennet 5. desember ble avlyst på grunn av vind.

Vi kan glede oss til fortsettelsen i Europa og China, og så får vi håpe at Kjetil Jansrud, legendarisk med medaljer i tre olympiske leker, kommer tilbake med full styrke.

NTB sx L1 O Lt H Ukk Kilde BC1
Aleksander Aamodt Kilde i Beaver Creek. Fotos: NTB

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
NTB V283 G730mj A

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer
Sponsorer
Fjøssystemer 4 F slagord høyre
2018 10 Daikin Logo 4 F
KPMG Blue CMYK EPS
Mobit logo Cmyk
Partnere
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
Telenor Spons h pos CMYK
HH block red white larger
MAIN Playroom
Logo MGR
Eidsiva Bredba ènd
PIPELIFE Logo CMYK
Logo Mylift PMS144
Kvitfjell Hotell black
Hallgruppen LOGO
Tur Digital Positiv