Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

OL Aleks
Aleksander Aamodt Kilde i OL-utfor

Fartsrenn i Olympiske leker i Kina

10. februar 2022

Spennende fartsdager i Kina

Utfor med noen favoritter

Flotte forhold i utforløypa i Beijing-OL. Utforkongen Beat Feuz (SUI) kompletterte sin seiersamling med sitt første OL-gull, tett fulgt av superveteranen Johan Clarey (FRA) 0,10 sekund bak med sølv, og alltid tilstede i mesterskap, Matthias Mayer (AUT) med bronse. Storfavoritten Aleksander Aamodt Kilde kjørte litt mindre presist enn han har gjort i det siste og ble nr. fem. Adrian Smiseth Sejersted kjempa om medalje etter å ha passert fjerde mellomtid, men gjorde en feil og ble nr. 11.

Super-G

OL Alexander
Aleksander Aamodt Kilde i mål i Super-G

Aleksander Aamodt Kilde med startnummer 7 kjørte et renn som så ut som et gulløp og ledet med ett sekund i mål og viste hvor fornøyd han var med det. Like etter kom Adrian Smiseth Sejersted og sørget for dobbelt norsk. Men så kom forrige OL's gullvinner Matthias Mayer med en fantastisk avslutning på siste glistrekket og kjørte inn 0,42 sekund foran Kilde. Deretter viste Ryan Cochran-Siegle (USA) at han er restituert etter den stygge skaden i Kitzbuhel i fjor og kjørte inn 0,04 sekund bak Mayer. Han fulgte dermed opp sin mor som tok gull i OL i 1972. Kilde fikk dermed sin første mesterskapsmedalje med bronse og har passert en grense etter noen fjerdeplasser. Fjerdeplassen denne gangen tilfalt Adrian Smiseth Sejersted, som viser at han er en toppalpinist i fartsøvelsene.

OL Adrian
Adrian Smiseth Sejersted

Alpin kombinasjon med overraskelser

I OL kjøres det fortsatt Alpin Kombinasjon selv om den er borte fra World Cup og Europacup. Ikke uventet ledet Aleksander Aamodt Kilde etter utfordelen, men han og andre syntes nok at en del gode slalåmløpere var litt for nær. Den store overraskelsen i slalåmrennet i Adelboden i januar, Johannes Strolz (AUT), kopierte sin far fra OL 1988 og vant kombinasjonen. Aleksander Aamodt Kilde kjørte en utrolig god slalåmomgang på startnummer 1 og endte med sølvmedalje. Han sitter altså nå med to OL-medaljer denne uka. James Crawford (CAN), som lå tett bak Kilde etter utfordelen, tok bronsen.

OL A Cpall NTB Z Raznl RZQ U
Etter Alpin Kombinasjon: Kilde, Strolz, Crawford. Foto NTB
OL Kilde NTB 0 Fb9n Yv0w F0
Kilde i slalåmløypa. Foto NTB
OL Kildesølv NTB Mcgg Dd BK3no
Kilde med sølvmedaljen i Alpin Kombinasjon. Foto NTB

Kjetil Jansrud har tatt medalje i de tre foregående OL, og vi hadde vel et håp om en fortsettelse. Han klarte overraskende å komme seg såpass etter skade før jul at han kom til OL som deltaker. Han stod over utfor for å satse på Super-G, men det viste seg at formen ikke ga den farten som var nødvendig for å hevde seg i toppen. Han endte som nr. 23.

OL N Kjetil
Kjetil etter Super-G. Foto NTB

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer