Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Kitz Kilde DH1 NTB 51i SNR Myj N4

Kitzbühel med to utforrenn

21. januar 2022

Kilde vinner igjen - denne gang i Kitzbühel

Die Streif viste seg igjen som den utfordrende utforløypa vi er vant til å se. Mye snø i forkant hadde gitt bakkemannskapene utfordringer, men løypa framstod som godt preparert. Været var litt vekslende overskyet med litt snø i lufta.

Aleksander Aamodt Kilde valgte igjen startnummer 11 og viste også denne gang hvilken form han er i når det gjelder fartsrenn. Hjemmefavoritten Matthias Mayer hadde kjørt sterkt, særlig i nederste del, og var i ledelsen. Halvveis i løypa var Kilde 1,24 sekund foran Mayer. Han tapte noe på slutten, men gikk i mål med en ledelse på 0,67 sekund. Dette virket solid! Den eneste som truet seieren var 41-åringen Johan Clarey (FRA) som var likt med Kilde på Hausberg, men han avsluttet 0,42 sekund bak Kilde. Lenge etter at de fleste trodde at pallen var klar, på start nummer 43, kom en annen erfaren franskmann, Blaise Giezendanner, inn på tredjeplass og skjøv Mayer ut av pallen. Det er ikke uvanlig at vi får slike overraskelser i Kitzbühel, kanskje har det noe med variasjoner av lyset å gjøre.

Kilde er den fjerde nordmannen til å vinne utfor i Kitzbühel. Henrik Røa (NOR) med startnummer 36 kjørte godt i øvre del, men var uheldig og hektet i en port.

Kitz Kilde DH1 NTB 86 Zk VT Qbw4c
En fornøyd Aleksander Aamodt Kilde etter seieren. Foto NTB Scanpix

På grunn av kraftig snøfall lørdag 22. januar ble det andre utforrennet flyttet til søndag. Lørdag gikk slalåmrennet i et kontinuerlig snøvær, men traséen holdt svært bra og det skulle bli et dramatisk og underholdende renn. Etter at flere av favorittene kjørte ut stod Dave Ryding igjen på topp som Storbritannias første vinner av en alpint WC-renn noensinne. Med ham på pallen kom Lucas Braathen, som med dette leder slalåmcupen og kjører med den røde trøya, og Henrik Kristoffersen som kjørte seg opp fra 24. til 3. plass.

Utforrennet søndag gikk fra toppen i stort sett overskyet vær, men bakkemannskapene hadde gjort en kjempejobb med løypa. Aleksander Aamodt Kilde valgte igjen startnummer 11, men denne gangen lyktes han ikke helt og ble nr. sju, noe som betyr at han beholder den røde trøya som leder av utforcupen. Dette var sveitsernes dag med Beat Feuz og Marco Odermatt med klar margin til resten. For første gang på pallen kom Daniel Hemetsberger (AUT), en opplevelse for ham på hjemmebane.

Kitz DH2 podiumx FIS
En sveitsisk-østerriksk pall etter utforrennet søndag.
Kitz Kilde DH2 NTB TA7 Fxzwlr Sg 1
Aleksander Aamodt Kilde kjører fortsatt utfor med rød trøye. Foto NTB Scanpix.

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer