Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Sp30ed33

Kongen og Kjus

18. januar 2023

I 2003 ble verdenscupfinalen i fartsdisiplinene for andre gang arrangert i Kvitfjell. Første gang var i 1996. I hovedrollen: Kong Harald og Lasse Kjus, hvem andre..

Sp30e0e7
For arrangøren var det selvfølgelig stort at hans Majestet Kong Harald tok turen til Kvitfjell.

Kong Harald fulgte først utforrennene på onsdag fra tribunen på Russispranget, før han kom ned i målområdet til torsdagens Super-G renn. Om det var kongens tilstedeværelse som var utslagsgivende vites ikke, men det ble i hvert fall de beste norske resultatene i Super-G denne sesongen. Lasse Kjus ble nummer to, mens Kjetil Andre Aamodt ble nummer fire.

Etter SG- rennet og premieutdelingen, ble selvfølgelig Lasse og Kjetil invitert for å hilse på kongen som allerede var på plass i VIP-teltet.
- Må jeg det da, svarte Kjus.
- Selvfølgelig må du det, var svaret.
- Jeg er redd han er litt sur på meg, svarte Lasse.
Bakgrunnen var nemlig at både Kong Harald og Lasse er lidenskapelige seilere, og Lasse hadde sikret seg en av Kongens mannskap. Nå gikk møtet mellom Lasse Kjus og Kong Harald veldig bra, og det ble muntert rundt lunsjbordet i VIP-teltet, selv om vi mistenkte Kong Harald for å spille litt ekstra på Lasses litt dårlige samvittighet.

Både Lasse og Kjetil Andre var i tenkeboksen på om de skulle fortsette sin aktive karriere etter en varierende sesong. Under finalen i Kvitfjell ville ingen av de svare noe endelig.
-Det blir i hvert fall mye lettere å tenke positivt nå etter SG resultatet, sa Kjus.

Antoine Deneriaz (FRA) vant utforrennet på onsdag før vinterens store navn på fartssiden: Stephan Eberharter (AUT). Kjetil Andre Aamodt presterte bra og ble nummer fem. Dagen derpå viste Eberharter hvem som var sjefen og vant Super-G. Og så en norsk debutant i SG: Aksel Lund Svindal på en 24. plass.

Selvfølgelig var også jentene på plass i finale. Renate Goetschl (AUT) vant utfor, mens Karen Putzer (ITA) vant torsdagens Super-G. Ingen norske damer var kvalifisert for finalen.

Etter fartsdelen i Kvitfjell var Hafjell Alpinsenter neste stopp for alpinsirkuset med de tekniske disiplinene. Her ble det en gedigen folkefest med stor kjempestemning

Results:

DH men: Antoine Deneriaz (FRA) Stephan Eberharter (AUT) Daron Rahlves (USA)
SG men: Stephan Eberharter (AUT) Lasse Kjus (NOR) Hannes Reichelt (AUT)

DH women: Renate Goetschl (AUT) Ingrid Jacquemod (FRA) Kirsten L. Clarke (USA)
SG women: Karen Putzer (ITA) Alexandra Meissnitzer (AUT) Martina Ertl (GER)

Av Stein B. Olsen og Svein Mundal

Se også

1993

Den største var den første

Les mer
Kerrin

Da jentene gjorde opprør!

Les mer
VIP Telt 2

VIP Experience

Les mer