Wengen Kilde DH1

Wengen tilbake med spennende dager

16. januar 2022

To norske seire i Wengen

Etter avlysning av rennene i Wengen i fjor på grunn av Covid'19 fikk vi i år fire spektakulære og spennende renn. Vær, snøforhold og publikum spilte også på lag på best mulige måte.

Kunne Kilde ta sin fjerde seier i Super-G på rad?

Kilde Beaver Creek SG
Aleksander Aamodt Kilde

Super-G på torsdag 13. januar var rennet som måtte avlyses i Lake Louise (CAN) i november og igjen i Bormio (ITA) i romjula. I Wengen lå forholdene til rette for gjennomføring. Sveitsernes egen ener Marco Odermatt kjørte et nær perfekt renn og tok ledelsen med nesten ett sekund på de seks som allerede hadde kjørt. Matthias Mayer (AUT) kom deretter inn 0,58 sekund bak Odermatt. Aleksander Aamodt Kilde hadde startnummer 11 og kjørte raskt og perfekt helt til han kom litt ut av kurs på et langt hopp. Han endte på andreplass 0,23 sekund bak Odermatt, som dermed tok sin første seier i hjemlandet.

Adrian Smiseth Sejersted sliter med å komme tilbake etter skade og kjørte inn til 29. plass.

Kunne Kilde ta fra sveitserne seieren i fredagens utforrenn?

Fra startnummer tre tok den sveitsiske utforkongen Beat Feuz ledelsen i rennet, men det så ikke ut som om han selv var fornøyd da han kom i mål. Men han fikk sitte i lederstolen mens flere av storfavorittene kjørte inn bak ham. På start nummer 11 kom imidlertid Aleksander Aamodt Kilde og gjennomførte et renn som så helt perfekt ut med grønne tall helt i mål, 0,30 sekund foran Feuz. Men så har det vist seg at den tidligere storslalåm- og Super-G-spesialisten, og storfavoritt til sammenlagtkula, Marco Odermatt også er blitt utforspesialist. Han truet ledelsen til Kilde hele veien, men han kom inn 0,19 sekund bak Kilde, som dermed er en av få nordmenn som har vunnet utfor i Wengen.

Hvem skulle så vinne det tradisjonelle Lauberhornrennet på lørdag?

Været og forholdene var fortsatt førsteklasses da publikum i mengder strømmet til arenaen med tog, på ski og til fots. I forkant av utforrennet på fredag hadde juryen godkjent at den dobbelte verdensmester Vincent Kriechmayr (AUT) kunne starte i utforrennet selv om han hadde vært forhindret fra å kjøre de offisielle treningene på grunn av Covid'19-karantene. Det ble organisert en særskilt treningsstart for Kriechmayr. Han kjørte også Super-G dagen før utforrennet. Kriechmayr tok ut sitt beste og vant utforrennet på lørdag, 0,34 sekund foran Beat Feuz og 0,44 sekund foran Dominik Paris (ITA). Kilde viste seg ikke fra sin aller beste side denne tredje renndagen (og to treningsdager) og ble nummer sju, 0,98 sekund bak vinneren.

Dramatikk og spenning i søndagens slalåmrenn

Braathen Wengen
Lucas Braathen in Wengen. Bilde fra FIS.

Etter første omgang var tre løpere rangert topp sju på de tre første plassene: Henrik Kristoffersen, Manuel Feller (AUT) og Sebastian Foss-Solevaag. Lucas Braathen fra startnummer 31 lå også an til god plassering da han et stykke før mål gjorde en feil og kom inn som nummer 29. Timon Haugan lå også an til å kvalifisere seg til andre omgang da han kjørte ut. Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen klarte ikke å kvalifisere seg til andre omgang.

Fra plass nummer 29 kunne da Lucas Braathen starte som nummer to i andre omgang. Og han benyttet virkelig sjansen med å gjennomføre en perfekt omgang, som viste seg å være 0,97 sekund raskere enn nest beste tid i andre omgang. Lucas Braathen fikk da sitte i lederstolen mens 28 løpere som var bedre enn ham i første omgang prøvde å komme inn foran ham. Det klarte ingen, enten kjørte de for sakte, eller de kjørte ut. Særlig dramatisk var det da Henrik Kristoffersen, med to sekunders forsprang og den eneste som klarte å holde tilnærmet samme tempo som Braathen, med seieren i lomma kjørte ut fire porter før mål.

Dermed vant Lucas Braathen sin første seier i slalåm foran Daniel Yule (SUI) og Giuliano Razzoli (ITA).

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
NTB V283 G730mj A

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer
Sponsorer
Fjøssystemer 4 F slagord høyre
2018 10 Daikin Logo 4 F
KPMG Blue CMYK EPS
Mobit logo Cmyk
Gen Logo Block Cmyk von15 bis50mm
Spar logo ai
Partnere
Logo MGR
Ringebu komplett
Øyer k mtekst 4f Converted
Innlandet fylkeskommune liggende pos CMYK
Lillehammer logo CMYK
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
Telenor Spons h pos CMYK
HH block red white larger
PIPELIFE Logo CMYK
Hallgruppen LOGO
Logo Mylift PMS144
MAIN Playroom
GE
GD logo Av oss For oss
Kontorleverandoren enkel
Kvitfjell Hotell black
Leverandører
Eidsiva Bredba ènd
Tur Digital Positiv
Annis logo
Minel Teledata Øst CMYK
Sweet Logo Horizontal
Makita
Giax logo tekst
A Bof N logo grønn
Areal
Kjeldsberg kaffe
Logo 2linjer
Motorspeed Logo NY
Total Production logo
Ringebu Bilruter
HUSKI Logo 2020 RGB