Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

2002 Trinkl
Hannes Trinkl gikk til topps i Kvitfjell i 2002.

World Cup Kvitfjell Historien 1993-2022 (2002)

27. januar 2022

2002 | 20 år siden

Trinkl best i vindkulene

Utforrennet i 2002 ble en utfordrende oppgave for Kvitfjellarrangøren. Det blåste kraftig, og det ble raskt klart at starten måtte trekkes ned til damestart/reservestart menn.

Av Stein B. Olsen og Svein Mundal

Raskest av alle var Hannes Trinkl (AUT). En sympatisk kar som innrømmet at det var greit å ha litt flaks også.
- Jo, jeg hadde nok litt ekstra tur med vinden denne gangen. Men vi driver jo en utendørs idrett så dette må alle regne med, sa en ydmyk og lykkelig Hannes Trinkl. Hannes ble vraket til OL i Salt Lake City måneden før av det østerrikske skiforbundet. Noe han selv mente var helt feil basert på hans resultater før OL. Så Kvitfjellresultatet ble jo derfor en stor opptur for han. Kvitfjell var hans andre seier i karrieren.

Hannes Trinkl har de siste årene jobbet som renndirektør på herresiden for det internasjonale Skiforbundet (FIS). I et intervju med han i 2018 uttalte han:
- Jeg har alltid likt løypa i Kvitfjell. Masse terreng, få flater for hvile, en flott destinasjon i utvikling og masse hyggelig folk. Alle i sirkuset setter pris på å komme til Kvitfjell. Her er det rolig på mellomstasjonen, korte avstander hvor hotellene ligger rett ved utforløypa. Selv føler jeg det nesten er som å komme hjem.
Han stortrives fortsatt i Kvitfjell, og arrangøren ønsker han også hjertelig velkommen i år til uke 9.

Lasse Kjus var en av dem som understreket at dette ble et bingorenn. Han ble nummer 28. Etter utforrennet lørdag måtte det norske laget tåle å høre sannheten fra trener Atle Skårdal om sin egen innsats. Beste nordmann i lørdagens utforrenn ble Kenneth Sivertsen på 19.-plass.
I søndagens Super-G var det italienske Alessandro Fattori som var raskest. Kjetil Andre Aamodt ble beste nordmann på en 5.-plass, mens Lasse Kjus fulgte på plassen etter. Med andre ord virker det som trener Skårdals oppstramming dagen før hjalp.

Ellers var det under arrangementet mye fokus rundt søknaden om et alpin-VM i 2007, hvor Norge ved arrangørselskapet Hafjell-Kvitfjell Alpin AS var søker. Igjen kunne arrangøren i Kvitfjell notere seg for sportslig godt gjennomførte renn. Vellykket World Cup eller ei: det ble som kjent Åre som våren 2002 ble tildelt VM alpint i 2007.

RESULTATER:

DH: Hannes Trinkl (AUT) Claude Crétier (FRA) Kristian Ghedina (ITA)
SG: Alessandro Fattori (ITA) Didier Defago (SUI) Stephan Eberharter (AUT)

2002 Ole Johan Hannes
Hannes Trinkl og rennleder Ole Johan Bjørge har et godt samspill.

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer