Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

2007 Aksel
Aksel Lund Svindal i action med slalåmski i Kvitfjell Foto: AFP Photo.

WORLD CUP KVITFJELL – HISTORIEN 1993-2022 (2007)

31. januar 2022

2007 | 15 år siden

Ny øvelse - og Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal kom til World Cup i Kvitfjell som verdensmester fra Åre (utfor og storslalåm). Og for første gang skulle det kjøres World Cup i slalåm i Kvitfjell.

Av Stein B. Olsen og Svein Mundal

Det var flere avlysninger tidligere i sesongen og spørsmålet om ekstrarenn dukket opp fra FIS. Arrangøren og NSF ønsket Superkombinasjonen da det aldri før var blitt gjennomført i Kvitfjell. Og håpet var at Aksel Lund Svindal skulle ta sin første World Cup-sier i Kvitfjell. Superkombinasjonen ble kjørt fredag, og selvfølgelig var en spent på hvordan bakken ville fungere som en slalåmarena. Det ble en spennende slalåmøvelse, i en løype som krevde sin mann.
- Ingen tvil, traseen holder mål, mente Aksel Lund Svindal som kom på pallen i Kvitfjell for aller første gang. Han ble slått av Benjamin Raich (AUT) og Silvan Zurbriggen (SUI). For Raich var dette en svært viktig seier. Han trygget dermed ledelsen i verdenscupen sammenlagt foran Didier Cuche (SUI) og Aksel Lund Svindal.

2007 Benjamin
Benjamin Raich. AFP Photo

De 2 påfølgende dagene var det DH og SG. Didier Cuche var på pallen i Kvitfjell for aller første gang i 1998. I lørdagens DH lykkes han endelig med en sier. Aksel skuffet stort og ble nummer 11 og med det nest beste nordmann. En nedtur for den ferske verdensmesteren i DH og storslalåm fra ÅRE. Beste nordmann ble nemlig Lars Elton Myhre fra Gjøvik, som ikke bare overrasket seg selv, men alle andre med å bli nummer 10.

2007 Lars Elton
Lars Elton Myhre. Foto: Scanpix.

Foran søndagens SG var det en svært revansjesugen Aksel Lund Svindal som var på start. Og i tillegg til et godt resultat, handlet det også om viktige WC-poeng. Benjamin Raich startet før Aksel og kjørte ut. Nå hadde han en gyllen mulighet til å knappe inn på ledelsen i sammenlagtcupen. Men Aksel delte samme skjebne som østerrikeren. Hektet og forsvant ut.

Til historien hører også med at Aksel vant WC sammenlagt for første gang 2 uker senere. Etter å ha vunnet finalerennene i utfor, Super-G og storslalåm måtte han på den siste dagens slalåmrenn være blant de 15 beste. Og det var akkurat nr. 15 han ble. Snakk om dramatikk!

For første gang siden starten i 1993 var verken Lasse Kjus eller Kjetil André Aamodt på start. Men begge gutta var på plass og kastet glans over arrangementet, slik de alltid har gjort. Kjetil Jansrud på sin side fikk utsatt sin debut i Kvitfjell. Han var skadet og stilte opp som ekspertkommentator for NRK.

RESULTATER:
SC: Benjamin Raich (AUT) Silvan Zurbriggen (SUI) Aksel Lund Svindal (NOR)
DH: Didier Cuche (SUI) Erik Guay (CAN) Marco Büchel (LIE)
SG: Hans Grugger (AUT) Mario Scheiber (AUT) Didier Cuche (SUI)

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer