Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Kjus 1997
Lasse Kjus foran sin Fan Club. Foto Morten Rakke.

WORLD CUP KVITFJELL - THE HISTORY 1993-2022

24. januar 2022

1997 | 25 år siden

I Kjus og dus og en økonomisk nedtur

Dette skulle bli det store året i Kvitfjell for Lasse Kjus. Ikke minst showmannen Lasse Kjus. For å si det slik: det ble Kjus og dus i Kvitfjell dette året.

Av Stein B. Olsen og Svein Mundal

Stemningen var enorm da Kjuser’n raste inn til best tid under lørdagens utforrenn. Lasse var raskest på alle mellomtider og holdt farten til mål. Og publikum tok helt av, ikke minst Lasses egen fanklubb som sørget for en gedigen hyllest i målområdet. Men værmessig var lørdagen en stor utfordring og etter 30 løpere måtte rennet stoppes for senere å bli kansellert. En gedigen nedtur for Kjuser'n, som ruslet litt betuttet ut av målområdet. På lagledermøte samme ettermiddag, ble det besluttet at det på søndag skulle kjøres både utfor og Super-G. Værforholdene er det ingen som rår over, mente Kjuser’n som selvsagt hadde en plan for søndagen. Og i søndagens utforrenn var han best igjen. Riktignok ikke så suveren som på lørdag, men med de nødvendige 14 hundredelene.
- Dette var jo bare helt utrolig herlig. Rennet startet så tidlig at jeg ikke følte meg helt våken på start. Men samtidig var jeg fryktelig tent. Og så er det jo alltid moro å kjøre på hjemmebane, kommenterte Lasse.

Det ble en tøff og anstrengende dag for alle og spesielt for arrangøren. Rett etter utforrennet var det Super-G på programmet. Lasse fulgte opp med en 3.-plass og ble dagens mann.
- To renn på en dag er i meste laget, men det gikk greit. Jeg fikk spist og slappet skikkelig av mellom rennene. Og to pallplasseringer i World Cup i Kvitfjell på samme dag er helt greit. Josef Strobl vant søndagens SG. Det ble en tøff helg, og det hadde ikke vært mulig å uten fantastisk innsats fra alle våre rennfunksjonærer, fortalte rennleder Svein Mundal.

Men: sommeren 1997 måtte de 6 alpinklubbene i arrangørselskapet Alpinalliansen kaste inn håndkleet. Et nytt stort økonomisk underskudd var en realitet. Høsten 1997 ble det etablert et nytt selskap med en aksjekapital på kr. 820 000: Hafjell-Kvitfjell Alpin AS. Aksjonærer var: Ringebu kommune, Øyer kommune, Lillehammer kommune, Kvitfjell Alpinanlegg, Hafjell Alpinsenter, Oppland fylkeskommune, Norges Skiforbund og Oppland Skikrets.

RESULTATER:

Utfor: Lasse Kjus (NOR) Pietro Vitalini (ITA) Ed Podivinsky (CAN)
SG: Josef Strobl (AUT) Andreas Schifferer (AUT) Lasse Kjus (NOR)

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer