Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

3 World Cup helger til Gudbrandsdalen i 2025

WCK og SK 2024 bilder 006

Historisk mange World Cup renn i alpin til Norge

På FIS' vårmøte i Portoroz ble det vedtatt at Kvitfjell og Hafjell skal arrangere hele 7 renn, fordelt på 3 helger i 2025. Og det kan bli 8 renn, da det er fastsatt at fredag 7. mars er offisiell reservedag hvis renn tidligere i sesongen blir avlyst.

– Dette er historisk for norsk alpinsport. Aldri før har vi fått tildelt så mange World Cup-renn. Gudbrandsdalen har vist seg i mange år som et snøsikkert sted, og tildelingene er en tillitserklæring vi skal være stolte av i fellesskap. Dette betyr mye for oss som alpinnasjon, og det er bare å gratulere ildsjelene i Gudbrandsdalen på alt vi har fått til. Hafjell og Kvitfjell kan arrangement. Dette har de vist gjennom 30 år med store arrangementer, senest nå nylig med flotte gjennomførte World Cup-renn i fart for både kvinner og menn i Kvitfjell, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.

Vi starter den 3-uker lange alpinfesten i Kvitfjell med 3 renn for fartskvinnene, 28. februar til 2. mars. Så kommer herrene på besøk i Kvitfjell med utfor lørdag 8 mars og Super G søndag 9. mars. Etter Kvitfjell flytter vi oss litt lengre sør, ned i dalen til Hafjell som skal arrangere World Cup Storslalåm lørdag 15. mars og Slalåm søndag 16. mars for mennene. Dette er første gang på flere tiår herrene får kjøre tekniske øvelser i Norge. Sist gang Norge arrangerte World Cup i tekniske øvelser var under World Cup finalen i 2003.

- Dette beviser at det vi har gjort i de siste årene har blitt lagt merke til internasjonalt . Ingen andre arrangører har flere world cup renn enn oss neste vinter, og vi er på vei til å befeste oss som en snøsikker, meget dyktig arrangør. Kvitfjell har fått en posisjon hvor både lag, utøvere, FIS og partnere ønsker seg til oss. Vi er stolte og ydmyke over tillitten vi har blitt gitt og det er veldig viktig å arrangere 3 meget gode helger til vinteren. Det har vi full tro på at vi skal klare, men vi er her 100% avhengig av mange dyktige og dedikerte frivillige. I vinter hadde vi ca 800, og i 2025 trenger vi minimum 1100 for å gjennomføre 3 helger med World Cup. så sett av datoene, og bli med! sier Ole Kristian Kirkerud.

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer