Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Medalje Kajsa 1 sidepg
Foto: NTB

Favoritter og overraskelser i VM i Super-G og utfor for kvinner

13. February 2023

Etter topplasseringer til Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie i Cortina hadde vi store forventninger til de norske jentene i VM i Courchevel/Meribel.

Og det viste seg i Super-G på onsdag forventningene var berettiget. Kajsa kjørte inn til ledelse, noe som holdt til bronsemedalje, den første norske mesterskapsmedaljen i Super-G for kvinner i historien. Og ikke nok med det, Ragnhild ble klokka inn bare 3/100 sekund bak Kajsa til femteplass, med en feil som sannsynligvis kostet henne en medalje. Rennet ble vunnet av storslalåmspesialist Marta Bassino (ITA) foran Mikaela Shiffrin (USA), og Cornelia Huetter (AUT) delte bronsemedaljen med Kajsa.

Vi hadde like store forventninger til utforrennet lørdag. På startnummer 2 og 5 kjørte Jasmine Flury (SUI) og Nina Ortlieb (AUT) nær perfekt inn til ledelse og andreplass 0,04 sekund bak. Ingen av disse har pallplasser på dette nivået fra tidligere. Bare regjerende verdensmester og olympisk mester Corinne Suter (SUI) klarte å nærme seg og tok bronsen. Ingen av favorittene med startnummer etter 10 klarte å holde farten til Flury i øvre del av løypa. Ragnhild Mowinckel kjørte et godt renn og endte som nummer 10, mens Kajsa Vickhoff Lie ble nummer 15.

Siste helga i februar skal kvinnene kjøre fartsrenn i Crans Montana (SUI) før vi ønsker dem velkommen til Kvitfjell 3.-5. mars.

Norsk jubel 30 år
Foto: NTB

Read more

20210225 100616

Accommodation

Read more
TOGET

Transport

Read more
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Food and beverage

Read more