Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

IMG 1912

Sprudlende Shiffrin

28. February 2023

Mikaela Shiffrin reiste rett fra VM til Kvitfjell. Her har hun kost seg, trent godt og fått ladet batteriene. I helgen satser hun på å bli legendarisk som det mestvinnende alpinist gjennom tidene.

Av Stein B. Olsen

Vi treffer den amerikanske superstjernen i resepsjonen på Gudbrandsgard Hotell. Smilende og sprudlende. Etter VM hvor hun tok tre medaljer, en gull og to sølv var hun sliten. Derfor trengte hun denne uka for å være rustet til avslutningen av sesongen, og ikke minst tre spennende renn i Kvitfjell.

-VM ble veldig bra, men jeg var sliten, fryktelig sliten, forteller Shiffrin som lever under et konstant press. Etter en eventyrlig karriere er det blitt slik at alle nesten alltid forventer at hun skal vinne. Da er det godt å komme til Kvitfjell å lade batteriene.

Jakter Stenmark

Ingemar Stenmark er en legende som stoppet på 86 seiere i World Cup. Mikaela Shiffrin står så langt bokført med 85. Det er kun et spørsmål om tid når den amerikanske jenta går forbi.

-Ingemar er en legende, han er synonymt med skiløping, og selv om jeg tangerer eller kanskje går forbi en gang i tiden vil ikke det forandre den statusen han har, sier Mikaela som ler når vi spør om hun føler seg som en legende.

- Nei, jeg ser ikke meg selv på samme nivå. Det synes jeg er vanskelig.

- Hvordan var det å møte Kjetil Andre Aamodt under VM, det ble et spesielt møte så det ut som?

- Oooohhh, sier Mikaela og ler igjen.

-Jeg må innrømme at jeg var veldig usikker. Først trodde jeg det var en journalist som så ut som Kjetil Andre, og da han begynte å snakke skjønte jeg jo at det faktisk var han. Da må jeg innrømme at jeg hadde et skikkelig «fangirlmoment», sier Mikaela.


DSC 9552
En strålende opplagt Mikaela Shiffrin har ladet batteriene på Gudbrandsgard Hotell.

Ikke sagt så mye

-De norske jentene er opptatt av hvor mye din kjæreste Aleksander Aamodt Kilde har sagt om løypa?

- Om han har røpet noen hemmeligheter til meg mener du? Nei, vi har faktisk ikke snakket så mye om det. Det Aleks har sagt er at timing er viktig, at jeg må få med farten inn mot mål. Og selvfølgelig at det handler om å kjøre godt på ski. Ikke de store hemmelighetene akkurat, smiler Shiffrin og røper at hun har planer om å snakke mer med kjæresten som befinner seg i USA.

- Jeg har vært mye i Kvitfjell, men har ikke kjørt ned nedre delen. Bare en frikjøringstur rett etter at vi kom hit, men jeg gleder meg. Det ser utrolig flott ut, og jeg tror alle jentene gleder seg over en ny trase som vi tross alt har sett mye av på TV. Jeg har også studert video og gleder meg til å teste løypa.

- Litt rart at du er i Norge når Aleks er i USA?

- Vi er begge i vårt andre hjem. Aleks har jo familie i Aspen, smiler Mikaela.

IMG 1905
Mikaela Shiffrin

Ikke bare enkelt

-Hva tenker du om de norske jentene?

- Jeg tror de gleder seg, som alle vi andre også gjør. Jeg vet at de har høye ambisjoner. De vil vise seg fram på hjemmebane. Av egen erfaring vet jeg at det ikke bare er enkelt å takle et slikt press, men først og fremst blir dette veldig morsomt. Jeg gleder meg til å føle på stemningen og atmosfæren, forteller Shiffrin, som i løpet av helga kan bli den største gjennom tidene.

Read more

20210225 100616

Accommodation

Read more
TOGET

Transport

Read more
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Food and beverage

Read more