Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Vindkaos og Axel NTB
Foto: NTB

Vindkaos og Aksel Lund Svindal

26. January 2023

Historisk tilbakeblikk - 2013

Utfor lørdag 2. mars: Gislefoss varslet kuling i fjellet og startpunktet ble allerede tidlig flyttet ned til damestart. Under rennet var vindforholdene helt i «grenseland» på Russispranget. Når ca. halvparten av løperne var i mål, måtte anlegget stenge øvre stolheis. Snøscootere stod i beredskap og en lykkes derfor å få bragt alle løperne til start.

Dette året fikk Kvitfjell arrangøren bistand fra 30 rennfunksjonærer fra Wengen. Alle var erfarne og gled lett inn i Kvitfjell organisasjon. Spesielt løype- og bakkeseksjonen profitterte mye på dette «eksterne» bidraget.

Kjetil Jansrud var skadet og den ferske verdensmesteren i utfor fra Schladming (AUT) Aksel Lund Svindal, tok ansvar allerede på lørdag og ble nummer 2.

Som planlagt ble det 50 alpine WC rennet i Kvitfjell gjennomført søndag 3. mars 2013. Og drømmen om en norsk seier i jubileumsrennet gikk i oppfyllelse: Aksel Lund Svindal gikk helt til topps og vant sitt første og eneste WC renn i Kvitfjell. Søndag ble en fantastisk avslutning på en verdig jubileumshelg. Ser en bort fra vinden var været meget publikumsvennlig. Totalt var det ca. 10 000 tilskuere på de 2 arrangementsdagene.

«20 Years-50 Races» er historie. At Kvitfjell lykkes med å gjennomføre rennet på lørdag, sier litt om arrangørens og anleggets samlede kompetanse. Mye prestisje stod på spill for en jubilant som har markedsført seg som den WC arrangøren som har størst gjennomførings kraft. Også NSF kunne juble da de er selvassurandør for alle TV sendte renn i Norge.

Results men:
DH: Adrien Theuax (FRA) Aksel Lund Svindal (NOR) Klaus Krøll (AUT)
SG: Aksel Lund Svindal (NOR) Georg Streitberger (AUT) Werner Heel (ITA)

Read more

20210225 100616

Accommodation

Read more
TOGET

Transport

Read more
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Food and beverage

Read more