Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

World Cup Kvitfjell 30 år

Ketil Jansrud maggull Magnus Gulliksen 2302

Bli med på feiringen

Fredag 3. mars kl. 18.00 - 22.00 inviterer vi til feiring av World Cup Kvitfjell 30år!

Lars Eikanger er kveldens programleder. Det blir underholdning og mimring med blant annet Lasse Kjus, Kjetil Andre Aamodt og Aksel Lund Svindal med flere, fra scenen. Flere norske alpinhelter vil være tilstede for å markere jubileet. Det vil bli musikkinnslag fra gode lokale musikere fra Limpi, med mer. Det serveres nydelig mat med lokale smaker.

Aldersgrense: 18 år.
Pris: 500 kr
Mat er inkludert. Drikke må kjøpes separat.

Sted: VIP-telt ved målområdet

Vi tilbyr transport fra Mellomstasjonen (parkeringsplassen) og Vestsiden (parkeringsplass ved Yttersvingen) tur/retur. Dette koster 50 kr. pr. person. Dette kan du velge når du kjøper billett.

Transporttilbud:

Til:
1 buss fra Yttersvingen til Målområdet Kvitfjell kl. 17:30 fredag
1 buss fra Gudbrandsgard til Målområdet Kvitfjell 17:30 fredag
1 buss fra Målområdet Kvitfjell til Yttersvingen kl 22:00 fredag
1 buss fra Målområdet Kvitfjell til Gudbrandsgard kl. 22:00 fredag

Fra
1 buss fra Målområdet Kvitfjell til Lillehammer fredag kl. 22:00

30 år med sterke følelser

Det startet i 1993, i 2023 feirer World Cup i Kvitfjell 30 år. Det som skulle vært oppkjøring til et OL på hjemmebanen i 1994 er blitt en klassiker i internasjonal alpinsport. En arrangør som har levert, og som stadig utvikler seg videre til beste for regionen og norsk alpinsport.

OL publikum
OL 1994

Vi snakker fart, spenning og sterke følelser. Og når vi snakker om det siste kommer vi ikke utenom en helt spesiell kar. Kjetil Jansrud. Kvitfjell var hans hjemmebane. Det var her han trente som guttunge sammen med gode kompiser og faren med flere. Det var her han vant sitt aller første World Cup-renn, det var her han kysset snøen for siste gang mens tårene trillet på mange tusen tilskuere lørdag 5. mars i 2022.

Ketil Jansrud maggull Magnus Gulliksen 2267 2 002
Tusen takk, for store øyeblikk Kjetil Jansrud

Gjennom disse 30 årene har vi opplevd mye, lært mye, levd oss inn i kampen om hundredelene, mens verdens tøffeste alpinister har rast ned fjellsida i Kvitfjell. Grønne tider er jubel, røde kanskje skuffende. Uansett, alle har hatt mest mulig like forhold. Det har alltid vært ledestjerne for arrangørene. Like forhold for alle. Kvalitet i alle ledd. Også det har vært utfordrende, å arrangere utendørs i den mest krevende sporten, utfor er utfordrende når værgudene ikke vil samarbeide. Noen få ganger har vi kastet inn håndkleet, til funksjonærene store skuffelse.

Og ingenting av dette vil vært mulig uten nettopp de frivillige. Uten deres kjærlighet til sporten, vilje til å levere ville det ikke vært noe World Cup i Kvitfjell. De fortjener den aller største takken.

Frivillige bilde Stein B

Nå gleder vi oss til et jubileum, vi har hatt noen før også, men dette blir spesielt. Når vi nå feirer 30 år med World Cup renn så er det første gangen jentene som er i hovedfokus. Det er på tide, og vi gleder oss til å ønske de tøffeste damene velkommen til Kvitfjell.

Oppfordringen til deg er klar. Vi ses i Kvitfjell 3.-5. mars. Dette vil du ikke gå glipp av.

WCK Jubileum30
OL publikum

Historisk informasjon

50 år med World Cup

Les mer
Kvitfjell Kilde DH2

Historisk resultater

World Cup resultater fra 1991 til 2023

Les mer
Aleksander

World Cup magasinet

World Cup Magasinet ser fremover, men skal også minne oss om historien vi har skapt.

Les mer

Se også

20210225 100616

Overnatting

Les mer
TOGET

Transport

Les mer
Kvitfjell WC Foto Alex Truong 04140

Mat og drikke

Les mer