Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Skjermbilde 2023 01 23 kl 21 14 31

Ragnhild Mowinckel VINNER i Cortina!

23. januar 2023
Intervju med Ragnhild Mowinckel med Patrick Lang
Intervju med Ragnhild Mowinckel, Cortina (Intervju av Patrick S. Lang)

Vi fikk se en flott utfor for kvinnene fredag 20. januar i den spennende løypa i Cortina med favoritt Sofia Goggia (ITA), tid 1:33.47, som vinner, Ilka Stuhec (SLO) nummer to og Kira Weidle (GER) som den tredje på pallen. Det gikk ikke så bra for de norske fredag med Kajsa Vickhoff Lie på 13. og Ragnhild Mowinckel på en overraskende svak 22.-plass.

Lørdagens utfor brakte imidlertid helt andre resultater. På grunn av vind på toppen måtte starten flyttes ned til andre reservestart. Ragnhild Mowinckel kjørte ned til ledelse med startnummer 5. Fredagens vinner Sofia Goggia kjørte ut, mens fredagens toer Ilka Stuhec, tid 1:04.73. kom inn foran Ragnhild, det samme gjorde Elena Curtoni (ITA). Lara Gut Behrami kom senere inn på samme tid som Ragnhild, og det så lenge ut til at de skulle dele den tredje plassen på pallen. Men så, på start nummer 30 kjørte Kajsa Vickhoff Lie et strålende renn og tok andreplassen, bare 26 hundredeler etter vinneren, noe som er hennes andre pallplass i World Cup.

Søndag var det Super-G, og endelig kom seieren til det norske laget. På startnummer 11 kjørte Ragnhild Mowinckel inn til klar ledelse med 0,47 sekund foran Marta Bassino (ITA). Cornelia Hütter (AUT) kom nærmest Ragnhild og splittet de to i ledelsen, 0,30 sekund bak Ragnhild. Det ble derfor en klar seier til Ragnhild, og vi ser fram til med spenning til hva Ragnhild og Kajsa kan få til i fartsdisiplinene i VM i Courchevel (FRA) og World Cup i Crans Montana (SUI) før Kvitfjell 3.-5. mars.

Av: Aage Lesjø

Se også

Sp30ed33

Kongen og Kjus

Les mer
1993

Den største var den første

Les mer
Kerrin

Da jentene gjorde opprør!

Les mer